Linco verslaat Paysandu met speels gemak

SCV Linco heeft de Braziliaanse zaalvoetbalploeg Paysandu met speels gemak verslagen in het internationale zaalvoetbaltoernooi van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB). Een sterke eerste helft van de landskampioen velde het vonnis voor de tegenstander uit Belem do Para. Het was al 7-2 voor Linco in de eerste helft.  Bij een mindere tweede helft, Linco speelde meer showvoetbal, kwamen de Brazilianen ietwat terug in de wedstrijd. Toch hield Linco stand en won met 8-6. De Surinaamse ploeg trad aan met twee gastspelers, te weten Romano Holtuin en Gilberto Eind. De Brazilianen zijn niet met hun sterkste ploeg afgereisd naar Suriname. Daar het seizoen afgelopen is, zijn veel van de topspelers met vakantie. ‘We zijn gekomen met de spelers die ter beschikking waren’, zei de Braziliaanse coach na de wedstrijd. De andere Surinaamse ploeg, Styx KG, verloor van de nationale selectie van Curaҫao met 7-5.
Vandaag is de tweede speeldag in dit internationale toernooi. Dan speelt Styx KG tegen Paysandu en Linco tegen Curacao. De ploegen met de meeste punten na deze twee speeldagen, komen uit in de finale. De anderen spelen om de derde/vierde plaats.

error: Kopiëren mag niet!