OM presenteert strafvoorstel in zaak 10 kilo hennep

De officier van justitie heeft vrijdag tegen twee Guyanezen, Glenn O. en Kevin J., haar strafvoorstel gepresenteerd. Zij eiste tegen Kevin een straf van 2 jaar met aftrek en een geldboete van SRD 5.000 subsidiair 3 maanden hechtenis. Volgens de verklaring van Kevin houdt hij zich al bijkans 25 jaar bezig met drugspraktijken. Hij koopt een hoeveelheid drugs in Suriname en smokkelt het vervolgens naar Frans-Guyana om het daar aan de man te brengen. Deze verdachte heeft het feit volmondig bekend. Hij geeft toe dat de 10 kilo hennep aan hem toebehoorde. Hij had het verboden spul voor 4.000 euro gekocht.
De comparant Glenn is eerder op vrije voeten gesteld. De vervolgingsambtenaar eiste een jaar celstraf, een boete van SRD 3.500 subsidiair 2 maanden hechtenis en gevangenneming van de verdachte. De advocaat die de verdachte Glenn juridisch bijstaat, verzocht de rechter om het Openbaar Ministerie niet ontvankelijk te verklaren en beide verdachten te ontslaan van alle rechtsvervolging. De raadsman gaf aan dat een proces-verbaal heel belangrijk is. In dit geval hebben de politieagenten niet volgens de wet gehandeld. De politie zou nagelaten hebben binnen 2 maal 24 uur proces-verbaal op te maken. Subsidiair vroeg de raadsman om zijn cliënt, die al op vrije voeten is gesteld, vrij te spreken, omdat hij niets wist van het verboden spul. Vanaf zijn aanhouding heeft Glenn het feit steevast ontkend. De magistraat stelde deze zaak uit. Op de volgende zitting zal de rechter uitspraak doen. Kevin blijft aangehouden, terwijl Glenn werd aangezegd  om aanwezig te zijn op de volgende behandeling.
Saskia Bandhan         

error: Kopiëren mag niet!