Pokie en Ajaiso eruit!

Diana Pokie

Diana Pokie en Waldi Ajaiso zijn geen leden meer van De Nationale Assemblee (DNA). De BEP-parlementariers zijn met success door hun partij van afkomst teruggeroepen. Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft dit op basis van de wettelijke bepalingen goedgekeurd. Hiermee schrijven deze twee parlementariers geschiedenis, daar ze de eerste DNA-leden zijn van Suriname op wie deze wet toegepast is. CHS-voorzitter Lothar Boksteen legde dit besluit vast in een process-verbaal gisteravond.
Op de plaats van Pokie, die in Brokopondo gekozen is, komt Romeo Albitrouw. Ajaiso’s zetel van Sipaliwini zal nu bemand worden door Henk Sampie. Zowel Albitrouw als Sampie zijn leden van de ABOP binnen de A-Combinatie. Een verlies van twee zetels dus voor de partij van Caprino Alendy.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: