Andy Aboikoni geen lid van BEP

Andy Aboikoni is geen lid van de politieke partij Broederschap en Eenheid in Politiek (BEP). Dit zegt BEP-secretaris Wensley Misiedjan. Aboikoni zou samen met Linus Diko hebben beweerd dat de BEP-achterban voorzitter Caprino Alendy liever ziet gaan dan komen. Misiedjan weerspreekt dat. Volgens hem zijn Aboikoni en Diko bezig de achterban opzettelijk vals te informeren om de komende bestuursverkiezingen te beïnvloeden. Die verkiezingen vinden in september plaats. De twee heren proberen op deze wijze nog toegang te krijgen tot de partij.  “Laat Diko de BEP met rust laten en teruggaan naar de partij die hij wilde oprichten”, zegt Misiedjan.
Aboikoni heeft kort nadat Diko uit de partij geroyeerd werd, per brief zijn lidmaatschap teruggegeven. Diko en Aboikoni zijn dus geen BEP’ers meer.  Volgen Misiedjan spelen Diko, Waldi Ajaiso en Diana Pokie paniekvoetbal. Diko is door de president eruit getrapt en probeert met dit vals spel toch nog invloed uit te oefenen op groepen in het binnenland. Diko heeft veel beloofd aan de mensen in het binnenland, maar heeft geen van zijn beloften kunnen waarmaken als minister van RO. De achterban staat nog pal achter de beslissingen van het hoofdbestuur. De BEP-secretaris zegt dat het uitgerekend de kernen van Brokopondo, het gebied van waar Pokie afkomstig is, het besluit tot royement hebben bekrachtigd. Misiedjan zegt dat de partijleiding optimaal communiceert met de partijkernen en daardoor weet  wat er speelt in het veld.  Als de achterban het niet eens is met iets, dan hebben de kernen volgens de statuten nog altijd de ruimte dit kenbaar te maken in een algemene ledenvergadering.

error: Kopiëren mag niet!