Moordzaak Celsius Molius: Advocaat vraagt nietigheid dagvaardingen

Kantonrechter Maytrie Kuldipsingh heeft gisteren de moordzaak tegen de twee politiebrigadiers, Anielkoemar K. en Haroen N., in behandeling genomen. Officier van justitie Roy Elgin heeft de zaak gisteren voorgedragen. Advocaat Sunil Ramrattansing verwierp zijn verweer. Er zijn in deze zaak twee dagvaardingen verstrekt. De raadsman betoogde dat hij niet wist hoe te verdedigen met twee verschillende dagvaardingen.
De verdachten worden in het Tweede Kanton verweten dat zij tezamen en in vereniging Celsius Molius wederrechtelijk van zijn vrijheid hebben beroofd. Naast dit feit wordt hen ook nog diefstal door middel van geweld en afpersing verweten. In het Derde Kanton daarentegen worden de verdachten gekwalificeerde doodslag en moord ten laste gelegd. Het slachtoffer werd aangetroffen met een stuk kleding om de hals gewikkeld en een vuilniszak over het hoofd bij de hals vastgeplakt. Ook waren er met een of meer vuistvuurwapens een aantal schoten op zijn hoofd gelost. De politieambtenaren worden verdacht van moord op de Haïtiaan Molius op 29 maart 2012. Het levenloze lichaam van de vermoorde Molius werd geboeid langs de Nieuw Weergevondenweg aangetroffen.
De raadsman gaf aan dat de dagvaarding niet voldoet aan de wettelijke eisen. Hij verzocht de rechter om de dagvaardingen nietig te verklaren. De politiemannen zitten al ruim 3 maanden in voorarrest. Advocaat Murwin Dubois vroeg ook naar het resultaat van het vooronderzoek. Het OM heeft de rechter wat ruimte gevraagd om zich goed te beraden over het verweer van de raadsman. Op 6 augustus zal de vervolgingsambtenaar reageren op het verweer. De drie opgeroepen getuigen werden aangezegd om bij oproep wederom voor de rechter te verschijnen.  De verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!