DOE wil snelle behandeling anti-corruptiewet

Het is de politieke partij DOE gelukt om bijkans 3.000 handtekeningen te verzamelen om een oproep te ondersteunen voor versnelde behandeling van de anti-corruptiewet in DNA. De partij was afgelopen zaterdag in de binnenstand om de handtekeningen te verzamelen. Carl Breeveld, voorzitter van DOE, zegt dat de bedoeling van de actie was om de samenleving zoveel mogelijk te betrekken en zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen om de anti-corruptiewet versneld behandeld te zien in het parlement.
De anti-corruptiewet ligt bij de regering en volgens Breeveld is er nog geen zicht op de behandeling ervan. “Er zijn geen signalen dat het een beetje vaart neemt.” Volgens de voorzitter zijn er burgers die ook handtekeningen verzamelen. Doe zal aan het eind van de week een beter beeld hebben van de  vorderingen bij deze burgers.
De anti-corruptiewet geniet prioriteit bij DOE. Volgens Breeveld heeft de behandeling van de wet niet direct met zijn partij te maken. “Het is een issue die elke Surinamer aangaat, een issue die noodzakelijk is om een land gezond te hebben en gezond te krijgen.” Doe vindt de issue cross cutting. “Het is een issue van nationaal belang en een ieder zichzelf respecterende partij en Surinamer moet hierachter kunnen staan”, zegt Breeveld.
Na de handtekening zal er een brief worden aangeboden aan de president. Aan hem zal gevraagd worden om een maand na de petitieaanbieding, de ontwerpwet, die al in het parlement was, weer in te dienen, zodat het gauw in behandeling genomen kan worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: