3de Marron Copa in Robinhoodstadion

NJ Promotion zal voor de derde keer de Marron Copa organiseren. Deze editie wordt in tegenstelling tot de vorige twee keren niet in het George Deulstadion gehouden, maar in het Robinhoodstadion. Volgens organisator Jozef Joekoe kunnen dit keer 20 marrondorpen meedoen. ‘Er hebben zich al 15 dorpen opgegeven voor deelname. Ik kan alvast meedelen dat titelverdediger Drietabiki ook meedoet’, zegt Joekoe, zelf oud-voetballer van onder andere Young Rhytm, Inter Moengotapoe en Transvaal. De voorronde wordt gehouden op zondag 29 juli, de finales op zondag 2 september. De hoofdprijs is een 1,5 meterslange eigendomstrofee en een geldsbedrag van SRD 2000,-.
Naast het voetbalgedeelte zal de organisatie dit jaar ook topmarronvoetballers van weleer huldigen. Joekoe noemt namen als Johan Vorstwijk, Robby Poetisie, Benny Kejansi en Ashwin Jozefzoon. ‘Ze hebben hun sporen verdiend in de top van het Surinaamse voetbal en ook op nationaal selectieniveau. Daarom hebben we gemeend deze legendes te huldigen.’
Naast de officiële Marron Copa, zullen er ook andere vriendschappelijke wedstrijden op programma staan. Zo gaan de ministeries van TCT en Sociale Zaken ook voetballen. Er is een U-17 wedstrijd tussen SVB kampioen Robinhood en de leeftijdsgenoten van Young Rhytm. Een van de aandachtstrekkers zal worden de wedstrijd tussen oud Inter Moengotapoe en oud Transvaal. In het team van Inter zullen spelers uitkomen die de ploeg jaren geleden naar de topsectie hebben gebracht, waaronder de gebroeders Kambiel en Ronnie Brunswijk.

error: Kopiëren mag niet!