Officiële inauguratie Commercial Activity Centre en parkeerhaven

De ontwikkeling van het district Para zal versneld ter hand worden genomen, althans als wij de woorden van minister Falisi Pinas van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) mogen geloven. Pinas gaf gistermorgen bij de inauguratie van de Commercial Activity Centre en de parkeerhaven op de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven te kennen dat de regering voornemens is om tal van projecten uit te voeren. Zo zullen er hotelaccommodaties gebouwd worden te Zanderij. De regering zal de beveiliging en veiligheidsmaatregelen op de luchthaven nader ter hand nemen.  Ook andere grote rehabilitatieprojecten staan gepland. Volgens Pinas moeten Paranen ready zijn om hun diensten te verlenen. Werkgevers kunnen hun borst alvast nat maken, terwijl werknemers zich verder moeten scholen en trainen.
De Commercial Activity Centre telt 33 units; 26 zijn vanaf gisteren operationeel, terwijl 7 nog in bedrijf moeten komen. In juni 2010 werd een aanvang gemaakt met de rehabilitatiewerkzaamheden. Financieel manager R. Potisie van NV Luchthavenbeheer zegt dat met de inauguratie van de Commercial Activity Centre, de luchthaven kan voldoen aan de internationale standaarden die gelden voor internationale luchthavens.
DNA – lid Ricardo Panka is niet helemaal happy met de terbeschikkingstelling van de ruimte. Veel units zijn verhuurd aan zaken in Paramaribo. Panka benadrukte gisteren dat NV Luchthavenbeheer haar corporate social responsibility moet tonen aan de bewoners van Para. ‘Het gebeurt, maar we zijn nog niet helemaal daar. De balans moet nog komen.’ Het DNA – lid riep de Paranen op om de kansen te grijpen.
Luchthavenbeheer had eerder een wedstrijd uitgeschreven voor scholen om een naam te bedenken voor de Commercial Activity Centre. Daar er geen winnaar uit de bus is gekomen, heeft Luchthavenbeheer gemeend de hoofdprijs te doneren aan zeven scholen van Para. Elke school kreeg een cheque van US$ 500.
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!