Henk Ramnandanlal: ‘Suriname moet economische groei verduurzamen’

‘De uitdaging van de regering ligt in het verduurzamen van de economische groei’, zegt MC-assembleelid Henk Ramnandanlal. De parlementariër is content met de informatie van Fitch Rating  over de vorderingen die Suriname heeft geboekt op economisch gebied. Suriname kreeg onlangs de status van ‘BB-’. De parlementariër wijst er echter op dat deze groei is voortgebracht door onder andere de niet-duurzame sectoren zoals de mijnbouw. ‘Wat de opwaardering aangeeft, is dat het macro-economisch goed gaat met Suriname.’ Dat heeft volgens Ramnandanlal enerzijds te maken met het conservatief beleid dat de Surinaamse regering doorvoert om de koers van de Amerikaanse dollar stabiel te houden, geen al te grote bestedingspatroon te hebben, de monetaire reserve te laten groeien en een ‘sovereign wealth fund’ van 20 miljoen Amerikaanse dollars op te zetten. Hierdoor is het geloof in de Surinaamse economie sterker geworden. Anderzijds heeft de groei te maken met externe factoren zoals de hoge prijzen van olie, goud en bauxiet op de wereldmarkt. Volgens de parlementariër moet men zich ervan bewust zijn dat de groei die Suriname momenteel doormaakt, van tijdelijke aard is. “Voor de Surinaamse regering ligt hierin de uitdaging om deze groei te gaan verduurzamen, door  te gaan investeren in de duurzame sectoren als landbouw, toerisme en de dienstensector”, aldus Ramnandanlal.

error: Kopiëren mag niet!