Presentatie Carifesta XI

Gistermorgen vond de presentatie plaats op het Kabinet van de president  in verband met de organisatie van Carifesta XI. Deze presentatie werd verzorgd door de Carifesta Host Country Management Committee (HCMC) onder leiding van Ivan Graanoogst. Naast de pers waren ook belangrijke persoonlijkheden uit de samenleving op het gebied van kunst en cultuur zoals Kries Ramkhelawan, Marlene Lie A Ling, Shailendra Madarie, Liesbeth Peroti, Ismene Krishnadath  en Namita Ajodhia aanwezig. Volgens de directeur van het Directroraat Cultuur, Stanley Sidoel, heeft ons land slechts 13 maanden om zich voor te bereiden op Carifesta XI, welke van 18 tot en met 26 augustus 2013 zal plaatsvinden. Het is de bedoeling om niet alleen artiesten naar Suriname te halen, maar ook toeristen aan te trekken. Suriname moet invulling kunnen geven op alle gebieden zoals beeldende kunst, book fair, fashion, filmfestival, workshops en visual arts. Niet alleen in Paramaribo zullen er activiteiten plaatsvinden, maar ook in gebieden zoals Moengo, Brokopondo en Drietabbetje. Het totale kostenplaatje komt op ongeveer $5 miljoen, welke volgens Sidoel geplaatst zal worden op de begrotingsbehandeling van de regering. Rond Srefidensi dit jaar wil de directeur de officiële launch hebben van Carifesta XI. Er zullen 33 Caricom- en Unasurlanden hieraan deelnemen. Sidoel vindt dat ons land ervoor moet zorgen een goede programmering te hebben. Al 30 jaar is het zwakste punt management programming. Dit moeten wij zien te veranderen. Sidoel wil ook tegen die tijd de regering vragen om tijdens Carifesta 1 dag uit te kiezen zodat  de stad  autovrij gemaakt wordt en de mensen kunnen genieten van het mooie van onze binnenstad.

error: Kopiëren mag niet!