Voorzitter Albina Sportbond: ‘SVB moest ons tijdig melden als iets incompleet was’

De Albina Sportbond (ASB) treft geen blaam in het feit dat zijn kampioen en semikampioen een moederlijst zonder identiteitsnummers (ID-nummers) hebben ingediend voor het spelen in het Lidbondentoernooi. Voorzitter Patrick van Genderen zegt aan Dagblad Suriname dat de ASB net als de andere lidbonden de moederlijsten reeds in december, zoals vastgesteld door de SVB, heeft ingediend bij de moederbond. ‘Het Lidbondentoernooi is in mei gestart. Tussen december en mei heeft de SVB ons geen enkele keer gezegd dat de lijsten incompleet waren en dat we ze moesten bijwerken. Er is nooit iets gezegd hierover’, zegt Van Genderen, die hiermee gevoeglijk aanneemt dat alles oké is.
Hij vindt dat de lidbonden die gewag hiervan hebben gemaakt, te laat zijn. ‘Het Lidbondentoernooi is op 12 mei gestart, nu zitten we in juli, waar er nog 2 speeldagen resten in de finaleronde. Waarom komen ze nu pas hiermee’, vraagt Van Genderen zich af. Hij zegt verder dat het niet zo is dat bij alle spelers van Papatam en Real Bergie de ID-nummers ontbreken. ‘Het gaat om enkele spelers. Deze jongens beschikken niet over en ID-kaart. Ze doen ook geen moeite om eentje te gaan maken. Je weet hoe de dingen zijn’, zegt Van Genderen.
Intussen heeft de voorzitter van de Commissie Lidbonden aangegeven dat het Lidbondentoernooi gewoon verder gaat met Papatam en Real Bergie. Onder andere de WSO, NGVB, Moengo Sportbond en de Brokopondo Sportbond eisten dat het lopende toernooi wordt opgeschort en een onderzoek wordt ingesteld in deze zaak. Ze vinden dat ook de huisadressen ontbreken. Voor de meeste spelers staat Albina als huisadres en geen straat met huisnummer.

error: Kopiëren mag niet!