STVS en ATV zenden Olympische Spelen uit

Op 27 juli 2012 vindt in Londen, de hoofdstad van Engeland, de openingsceremonie plaats van  de Olympische zomerspelen. Dit sportspektakel wordt in Suriname rechtstreeks uitgezonden door de Surinaamse Televisie Stichting (STVS) en ATV. De STVS heeft de exclusieve uitzendrechten  verworven van de Olympische Spelen. Mede met het doel dat zoveel mogelijk Surinamers in alle uithoeken van ons land deze sportwedstrijden zullen kunnen volgen, is de STVS een partnerschap aangegaan met ATV. Op beide televisiestations zullen de Olympische Spelen dus te zien zijn.
De STVS heeft zich de afgelopen periode, onder leiding van projectmanager Chas Warning, intensief voorbereid op deze uitzendingen. Er zijn naast ATV, partnerschappen aangegaan met verschillende bedrijven, instellingen en organisaties. Er wordt een speciaal  presentatieteam opgeleid, dat samen met ervaren sportpresentatoren van de STVS, de Spelen zal begeleiden en van commentaar voorzien. De afgelopen twee weken hebben Borger Breeveld en Desi Truideman dit presentatieteam in verschillende sessies getraind  in presentatietechnieken, andere aspecten van de sportjournalistiek en de journalistiek in het algemeen .
Van 6 tot 9 juli aanstaande zal de bekende sportpresentator van de Nederlandse televisie,  Humberto Tan, in Courtyard Marriot een Masterclass verzorgen. Behalve leden van het presentatieteam van de STVS,  zullen ook andere sportverslaggevers in dienst van radio- en televisiestations in Suriname, in de gelegenheid worden gesteld hieraan deel te nemen. Tan, die van Surinaamse afkomst is, is een ervaren en kundig  sportpresentator en  wordt speciaal voor dit doel  met medewerking van de STVS, Courtyard Marriot en de SLM, naar Suriname gehaald.
De STVS heeft ook de exclusieve uitzendrechten verworven van de UEFA-clubkampioenschappen en UEFA-landenkampioenschappen voor de periode 2012 tot 2015. Ook de uitzendrechten van het wereldkampioenschap voetbal dat in 2014 in Brazilië wordt gehouden, zijn bij de STVS. De STVS wil met het uitzenden van deze topsportevenementen een bijdrage leveren aan het bevorderen van de sportinformatie in ons land door zoveel mogelijk televisiekijkers in Suriname te laten genieten van het wereldsportgebeuren op het allerhoogste niveau.

error: Kopiëren mag niet!