Rustige 149 jaar Keti Koti–viering


Een stralende zon en flink uitgedoste mensen. Dat was het beeld op zondag 01 juli in Suriname. Op verschillende plaatsen in het land zijn er activiteiten gehouden om 149 jaar Keti Koti te herdenken. De dag begon met gebeden in kerken en op openbare plaatsen. Aan de voorouders werd dank gezegd voor de vele offers die zijn gebracht. Een jaarlijks terugkerende activiteit is de kranslegging hij het standbeeld van Kwakoe. Onderwijsminister Shirley Sitaldien, districtscommissaris Mohamed Kasto en voorzitter Iwan Wijngaarde van de Feydrasi fu Afrikan Srananman hebben elk, na de gebruikelijke speeches, bloemstukken gelegd bij Kwakoe. Alle drie sprekers stonden stil bij het woord ‘vrijheid’. Een andere jaarlijks terugkerende activiteit op 01 juli is de Staatsolie Zwemmarathon, die heel veel mensen op de been brengt. De tiener Renze Postma uit Aruba ging met de 38ste titel ervandoor. Op het Onafhankelijkheidsplein, in de Palmentuin en langs de Waterkant ontbraken de vele standjes niet. In het Fort Zeelandia was er een cultureel programma. Ook de SPA en Huize Margriet vierden deze dag. (Tekst: Widjai Ganesh/DBSfoto’s: Regillio Derby)

error: Kopiëren mag niet!