Getuigen gehoord in 51 kilo coke zaak

De vier mannen, Maikel M., Farzan N., Erick J. en Veoula M., moesten zich vrijdag verantwoorden voor rechter Alida Johanns in de 51 kilo drugszaak. De kantonrechter hoorde vier getuigen die door advocaat Stanley Marica waren opgegeven. Een van de getuigen was een mede-celgenoot. Daarnaast werden de moeder en een zus van een van de verdachten gehoord. Uit de verklaringen blijkt dat Maikel in opdracht van Veoula de aangetroffen drugs, de 51 kilo coke, welke in een zak en vervolgens in een jerrycan verstopt was, had vervoerd. Onderweg, in de omgeving van het crematieoord te Weg naar Zee, werden Maikel en Farzan die het verboden spul vervoerden, aangehouden. Veoula en Erick zouden de coke bij een winkel aan de Vioolstraat ophalen. Op hun aanwijzingen hebben de agenten op de plaats waar de coke geleverd zou worden, de comparanten in de kraag kunnen vatten.
Volgens een verklaring van Maikel was dit de tweede keer dat hij drugs voor Veoula had vervoerd. Hij verklaarde US$ 1.000 te hebben ontvangen. Volgens Maikel had Farzan ook US$ 1.000 ontvangen, omdat hij eveneens betrokken was bij het transport. In eerste instantie ontkende Maikel dat geld te hebben uitbetaald aan Farzan. Later toen Maikel geconfronteerd werd met Farzan, bekende hij Farzan die $1.000 te hebben gegeven. Advocaat  Stanley Marica verdedigt Erick en Veoula. Volgends de raadsman zijn er heel wat tegenstrijdigheden in deze zaak. Farzan verklaart dat dit de derde keer zou zijn dat hij samen met Maikel drugs zou hebben vervoerd. Wel is hij voor de tweede bezending nog niet uitbetaald. Hij ontving het geld via Maikel. Omdat hij voor de tweede deal niet had ontvangen, nam hij contact op met Veoula. Toen vernam hij van Veoula dat hij gelijk voor zowel de tweede als de derde levering betaald zou worden.
Volgens Marica had Farzan bij de rechtercommissaris tegenstrijdige verklaringen afgelegd. Farzan beweerde daarop dat hij niet bij was tijdens zijn voorgeleiding. Advocaat Raoel Lobo had eerder het psychologisch onderzoek van Farzan opgevraagd. Het rapport was er echter niet aanwezig in het dossier. Na het getuigenverhoor werd Veoula gehoord. De verwijten die aan Veoula ten laste zijn gelegd, heeft hij steevast ontkend. De magistraat heeft deze zaak naar 6 augustus verdaagd. De gevangenhouding van alle vier verdachten blijft gehandhaafd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!