NDP zal haar jaardag sober vieren

‘Een heel sobere jaardag,’ zo betitelt het NDP-assembleelid Theo Vishnudath de viering van het 25-jarig bestaan van de Nationale Democratische Partij op 4 juli. Op deze dag bestaat de NDP namelijk 25 jaar. Zo zou er geen sprake zijn van een feestvergadering. Het partijcentrum Ocer wordt thans verbouwd. Ook parlementarier Rabin Parmessar zegt date r geen reden bestaat tot feestvieren. In klein verband zal stilgestaan worden bij de jaardag van de partij.
Dagblad Suriname sprak ook met de woordvoerder van de NDP, Rachied Doekhie. Hij legt er de nadruk op dat vanwege het nieuw bestuur dat geleid wordt door de partij en de grote renovatie die het partijcentrum Ocer ondergaat er geen feest gevierd zal worden. Het sober vieren van de jaardag heeft beslist niet te maken met de gezondheidstoestand van partijvoorzitter president Desi Bouterse, zegt Doekhie.
‘De president was wat vermoeid. Hij moest rust nemen, maar verder is er helemaal niets aan de hand.’ De president bevindt zich thans in de region, hij is in Lima. Hij wordt zaterdag terugverwacht in Suriname. Op deze dag zal hij het gehoor toespreken op een partijbijeenkomst van de NDP in de Saramaccapolder in het district Wanica. Op deze dag zal wel stilgestaan worden bij de verdiensten die de partij vanaf haar oprichting op haar naam heeft staan.
Doekhie zegt verder dat in de planning ligt om het 25 jarig bestaan van de partij in December te vieren. ‘Daar gaan we de verjar oso vieren tijdens een grootse massameeting van de NDP. Op deze dag gaan we de wereld laten zien hoe groot de NDP is.’
Asha Gajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!