Examenresultaten Imeao Nickerie POVER

‘De resultaten zijn heel pover’, is het eerste wat Imeao Nickerie–directeur Nirmal Badloe zei toen Dagblad Suriname belde met hem. Van de 38 examenkandidaten zijn er slechts 15 direct-geslaagden. Dit is 40%. 10 studenten hebben herexamen, terwijl 13 zijn afgewezen. Directeur Badloe kan dit maar moeilijk verkroppen. In 2010 en 2011 had Imao Nickerie landelijk het hoogste slagingspercentage, namelijk 98% om 90%.
Mochten alle 10 herexamenkandidaten de eindstreep behalen, dan komt deze school op 65% geslaagden. ‘Hopelijk eindigen we ergens tussen de andere Imeao– scholen’, zegt een duidelijk teleurgestelde Badloe. De directeur zegt dat hij, uitgaande van de SO–cijfers, gehoopt had op 70% direct-geslaagden. Het blijkt dat de studenten vooral geknoeid hebben met het vak Engels. Badloe zegt dat hij en zijn lerarenteam het gehele schooljaar gesproken hebben met de examenkandidaten. De studenten die dit jaar in de examenklas zaten, waren volgens de directeur studenten die een aantal keren zijn blijven zitten in het eerste en tweede leerjaar. Daarnaast bestond deze groep volgens Badloe uit een aantal lbgo’ers. Het was een groep waar de motivatie duidelijk ontbrak. Opdrachten uitvoeren en huiswerk maken, was steeds een probleem. ‘Dit heeft zich duidelijk gewroken, als we letten op de eindresultaten.’ Badloe vestigt zijn hoop thans op de herexamenkandidaten.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!