Kapperstraining Wanica begonnen

Het district Wanica is over 2 maanden enkele leerling-kappers rijker. Op maandag 25 juni is voor een vijftiental jongeren uit dit district in de leeftijdsgroep van 16 – 25 jaar een kapperstraining, onder leiding van de bekende hairstylist Marlon Rozenblad, begonnen in Culture Hairstudio. Bij de start van deze training was minister Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken aanwezig alsmede de Caricom jeugdambassadeur Raynell Fraser en MDG-ambassadeur Shyreeta Tilborg. Alle drie sprekers wezen op de unieke kans die deze jongeren hebben gekregen om een stap te maken in de richting van een stukje zelfstandigheid, omdat zij na de verkregen basiskennis in het kappersvak deze op dat niveau kunnen uitoefenen en zelfs een eigen zaak kunnen beginnen. Het doel van dit project is om vroege schoolverlaters vaardigheden aan te reiken om daarmee een zelfstandig en verantwoordelijk bestaan op te bouwen.
Minister Adna haalde ook aan dat deze jongeren een tweede kans krijgen en zij deze ook moeten aangrijpen. Vanuit het ministerie zal ervoor worden gezorgd dat degenen die verdere willen in dit vak en een eigen zaak willen opzetten, daarin begeleiding krijgen. Caricom jeugdambassadeur Raynell Fraser merkte zelfs op dat de kansarme situatie, waarin een aantal van de participerende jongeren waren, vanaf vandaag opgeheven is. De jongeren zijn gerekruteerd uit diverse sociaal-maatschappelijke organisaties van het district en via het Nationaal Jeugdparlement.
De afdeling Coöperatieve Jongerenprojecten, die vanwege het ministerie deze training heeft opgezet, zegt via het afdelingshoofd Henk Soekhlal dat Brokopondo het volgende district is waar deze kapperstraining zal worden gehouden. In dit district te Asidonhopo in navolging op Centrum Brokopondo, is de afdeling reeds bezig met de cursus Houtbewerking, welke ook in het Jongens Opvoedingsgesticht te Santa Boma en in Coronie zal worden gehouden. Het is overigens voor het ministerie verheugend te zien dat in de groep van trainees een vijftal jonge vrouwen aanwezig is.

error: Kopiëren mag niet!