Harrynannan Oemraw: ‘We moeten de LVV-minister niet uitschelden’

‘We moeten de minister van LVV niet uitschelden’, zegt de voorzitter van de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA), Harrynannan Oemraw, tegenover Dagblad Suriname. Gelet op de kwestie van de beloofde incentives  wordt er  thans  negatief gesproken over de LVV-minister. Dit vindt Oemraw niet goed. Hij legt er de nadruk op dat de incentive beloofd is door de coördinator van het Rijstorgaan, Badrisein Sital. Door Sital is namelijk aangegeven dat aan de rijstboeren een bedrag van SRD 130 per hectare ingezaaid areaal uitgekeerd zal worden.
Toen de SPBA-voorzitter Sital hiermee confronteerde, werd hij verwezen naar het ministerie van LVV. Hij heeft contact gehad met de directeur van LVV. Die legde hem uit dat er een commissie in het leven is geroepen om over dit onderwerp te discussiëren en goedkeuring te geven, alvorens de gelden uitgekeerd zullen worden. ‘Van de heer Sital hebben we ook niet gehoord dat we het geld niet gaan krijgen. Hij heeft ons doorverwezen naar LVV.’
Volgens Oemraw is het verstandig om het proces af te wachten. Hij heeft nog afspraken lopen met de directeur van LVV. Hoewel de SRD 130 per hectare een druppel is op een hete plaat, stemt het hem goed dat de Staat toch omkijkt naar de rijstboeren. ‘Dat is maar 20 liter diesel, maar ja er wordt toch iets gedaan voor ons.’
De SPBA heeft een aantal verzoeken in voorbereiding die zij gaat richten aan de regering. ‘De subsidie die we in 2001 hadden gekregen, was goed. Dat was een flinke injectie voor de rijstsector.’ De SPBA-benadrukt dat slechts door subsidies van de Staat de rijstbouw kan floreren. ‘Het kan niet anders, de inputs en de kosten die we maken, zijn te hoog.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!