Beroofde taxichauffeur raakt woning kwijt

Frits, die in zijn vrije tijd taxi rijdt,  verklaarde gisteren bij rechter Sieglien Wijnhard hoe hij door criminelen is aangevallen en beroofd. Op die bewuste dag reed hij taxi aan de Heiligenweg. Dwight M. en Giovanni P. stapten in met het verzoek om hen naar Ephraimzegen te rijden.  Onderweg hield Giovanni een wapen tegen het lichaam van Frits en sommeerde hem verder te rijden.  Vervolgens beplakten Dwight en Giovanni de mond en de handen van de taxichauffeur met plakband en plaatsten hem in de kofferbak. Nog een derde persoon werd later door hen opgehaald. Met hun drieën pleegden zij een beroving bij een winkelzaak. De taxichauffeur hoorde vanuit de kofferbak waar hij lag, iemand fu furman schreeuwen. Nadat de verdachten hun slag hadden geslagen, reden ze in een onverharde weg. Het gelukte de taxichauffeur om de kofferbak open te krijgen. Gekneveld en al sprong hij uit de wagen.
Tijdens de zitting werd het slachtoffer heel emotioneel. ‘If gado no ben de mi bin dede keba.’ Een echtpaar schoot de taxichauffeur te hulp en schakelde de politie in. Volgens de taxichauffeur hadden de criminelen het niet door dat hij uit de wagen was gesprongen. Nadat er melding werd gedaan van de beroving, barricadeerde de politie de Indira Gandhiweg. In een van de lijnbussen werden de drie verdachten aangetroffen. Zij hadden zich inmiddels verkleed. Het slachtoffer herkende Dwigft en Giovanni positief in de bus. Heel emotioneel vertelde de taxichauffeur dat hij nu zijn woning kwijt is. Hij had een lening van SRD 175.000 genomen bij een bank om zijn huis te bouwen. Op die bewuste dag had hij wat geld bij zich om de bank te betalen. De taxichauffeur heeft drie maanden de bank niet kunnen betalen, met als gevolg dat er beslag werd gelegd op zijn woning. Uiteindelijk is het op de veiling verkocht.  In de wagen had hij wat gereedschappen. Hij vroeg de rechter of hij zijn gereedschappen terug kon krijgen. Officier van justitie Astrid Niamat gaf de taxichauffeur aan om zijn spullen op te halen op het parket. De magistraat stelde deze zaak uit naar 19 juli. De verdachten blijven aangehouden.
Saskia Bandhan          

error: Kopiëren mag niet!