Justitieminister Belfort herhaalt: ‘Criminelen meld je aan, laten wij je niet komen halen’

Justitieminister Edward Belfort had reeds bij zijn aantreden een oproep gedaan aan  criminelen om zich vrijwillig bij de politie aan te melden. Deze oproep deed hij zondag wederom, maar nu vanuit het district Nickerie. De eerste oproep van Belfort werd als een lachertje ontvangen, maar na het recente geval, waarbij 4 criminelen door politiekogels gedood werden, wordt de oproep van de minister wel serieus opgevat.
‘Ik had zelfs een oproep gedaan aan moeders, vrienden en kennissen van de criminelen om ze bij de hand te nemen en naar de politie te brengen. Dit om te voorkomen dat er andere dingen kunnen gebeuren’, zei Belfort op de persconferentie in Nickerie, waarbij ook waarnemend korpschef Humphrey Tjin Liep Shie aanwezig was. ‘Jongemannen die zich criminelen noemen of zich als rovers en verkrachters gedragen, meld u zich aan. Het is nog niet te laat.’ Belfort legt uit dat door zich aan te melden de criminelen het makkelijker voor zichzelf kunnen maken. ‘Ze kunnen altijd om clementie vragen bij de rechter.’
‘Als jij je niet aanmeldt, komt de politie je halen met alle haar ten dienste staande middelen. Je bent dus gewaarschuwd. Je denkt dat je kunt schuilen, maar je maakt hierdoor de zaak alleen maar erger voor jezelf’, gaf Belfort als boodschap mee aan de criminelen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!