Veroorzaker aanrijding veroordeeld

Johan Bosoe was betrokken bij een aanrijding op 23 januari 2012. Een vrouw liep als gevolg daarvan zware lichamelijke letsels op. Bosoe is niet in het bezit van een rijbewijs en na de aanrijding was hij ook nog doorgereden. Hij liet het slachtoffer in hulpeloze toestand achter. Ook had hij zich niet binnen de 4 uren aangemeld bij de politie. Aan de verdachte werd 4 feiten ten laste gelegd. De officier van justitie had 3 jaar celstraf, 3 jaar ontzegging van deelname aan het rijexamen, een boete van SRD 750 en voor het rijden zonder een rijbewijs een extra boete van SRD 750 geëist. De vrouw heeft een verwonding aan haar gezicht opgelopen.
Advocaat Nacatia San A Jong pleitte voor de verdachte. Na het pleidooi van de raadsvrouw aangehoord te hebben, kwam rechter Daniëlle Karamatali tot de conclusie dat zij de verdachte niet voor 3 jaar zou veroordelen, maar tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk met aftrek en een proeftijd van 3 jaar. De rechter achtte de aanrijding met zwaar lichamelijk letsel wettig en overtuigend bewezen. Ook vond zij dat het bewijs was geleverd dat Bosoe zonder rijbewijs had plaatsgenomen achter het stuur. Naast de gevangenisstraf heeft de rechter de verdachte een verbod opgelegd voor deelname aan het rijexamen voor de duur van 2 jaar, en een geldboete van SRD 750 wegens het rijden zonder een geldig rijbewijs.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!