Fernald overtuigd van winst in Paramaribo

NPS-kandidaat voorzitter Ivan Fernald is zich ervan overtuigd dat hij Paramaribo binnen zal halen bij de komende hoofdbestuursverkiezing, die zondag aanstaande plaatsvindt. Echter, in het prille begin van de verkiezingsrace, toen Erwin Lelie aanzat als voorzitter van het afdelingsbestuur van Paramaribo, had deze afdeling zijn steun toegezegd aan de tegenkandidaat van Fernald, Gregory Rusland. Maar dit is drastisch veranderd nadat de voorzittersstoel na een verkiezing binnen het afdelingsbestuur werd overgedragen aan John van Coblijn. Nu gaan stemmen op dat Paramaribo achter Fernald staat. Paramaribo is de kern voor het boeken van een eventuele verkiezingswinst.
Fernald die heel optimistisch is gestemd, verwacht een sportieve verkiezing op zondag. ‘Wij zijn een volwassen partij’, stelt hij voorop. Indien er onenigheden zijn, zijn er tal van instituten waar er aangeklopt kan worden, waaronder de verkiezingscommissie, de structuren van de partij en leden van het congresbestuur. De ex-Defensie-bewindsman zegt met klem dat het belang van de partij voorop wordt gesteld.
Indien Fernald als verliezer mocht eindigen, zal hij zich erbij neerleggen. Fernald legt voor dat indien de verkiezing op democratische wijze heeft plaatsgevonden en volgens de voorgeschreven spelregels, het de kandidaat geen enkele andere keuze overlaat dan zich erbij neer te leggen. ‘Dat is geen discussiepunt.’ De afdelingen Marowijne, Sipaliwini en Brokopondo staat tot nog toe achter hem. Para, Coronie en Wageningen hebben hun steun toegezegd aan Rusland. Gisteravond was afdeling Commewijne aan de beurt om haar voorkeur uit te spreken.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!