“Wij zijn klaar met Pokie en Ajaiso”


‘Wij zijn klaar met Pokie en Ajaiso. We hebben al een poos terug alle brieven voor de terugroeping gestuurd naar het Centraal Hoofdstembureau, de DNA-voorzitter en de voorzitters van de hoofdstembureaus van Brokopondo en Sipaliwini,  zegt BEP-secretaris Wensley Misiedjan desgevraagd aan Dagblad Suriname. De twee teruggeroepen assembleeleden van de BEP doen alsof er niets aan de hand is. Op het moment dat het Centraal Hoofdstembureau Suriname (CHS) de terugroeping heeft  bekrachtigd en de opvolgingsprocedure in gang zet, zijn Diana Pokie en Waldi Ajaiso parlementariër af. Dan kunnen ze niet meer genieten van de schadeloosstelling die zij nog krijgen, ondanks het feit dat zij teruggeroepen zijn door hun partij. Dat is het moment waarop alles stopt. Misiedjan benadrukt dat de twee ex BEP’ers, die in ongenade zijn gevallen bij hun partij, voor de wet al teruggeroepen zijn. De Terugroepwet geeft duidelijk aan dat de terugroeping een feit is op het moment dat het ex-lid het deurwaardersexploot betekend heeft ontvangen. “En dat is reeds gebeurd”, zegt Misiedjan. De BEP-secretaris zegt dat er ook stukken zijn gestuurd naar de ministers van Binnenlandse Zaken en Justitie en Politie. Voorts zijn er ook kopieën van het deurwaardersexploot en de brief gestuurd naar de president conform de wet. Misiedjan zegt dat Pokie en Ajaiso bij het ontvangen van het deurwaardersexploot, consequenties moesten verbinden en hun parlementariërschap moesten  inleveren. “Pokie en Ajaiso moeten weten dat het parlementariërschap geen ambt is waar je voor solliciteert. Zij dienen te weten dat zij voorgedragen zijn door een partij, waarop het electoraat gestemd heeft.”

error: Kopiëren mag niet!