OM eist anderhalf jaar cel in verduisteringszaak

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste gisteren anderhalf jaar celstraf tegen Steven A. Het OM achtte tezamen en in vereniging het gebruik maken van een gestolen cheque en verduistering van SRD 97.000, wettig en overtuigend bewezen. De benadeelde deed aangifte tegen zijn werknemer, Perdiep. Hij had een cheque gestolen van zijn baas. Perdiep had de cheque aan Steven gegeven om te verzilveren bij de Hakrinbank. Voor zijn diensten had Perdiep de verdachte SRD 20.000 gegeven. De rest van het geld had hij voor zichzelf gehouden. De officier van justitie (OvJ), Shanta Mahadew, heeft de zaak van Perdiep en Steven aan elkaar toegevoegd. Perdiep geeft het feit volmondig toe. Steven kan het feit niet ontkennen, omdat hij op beeldmateriaal te zien is. Hij verzon daarom een ander verhaal. Volgens verklaring van Steven was hij beroofd en waren de rovers met zijn geld ervandoor gegaan. De OvJ gaf aan dat Steven zijn verhaal niet aannemelijk heeft kunnen maken. Zij eiste daarom een straf van een jaar en zes maanden.
Advocaat Irvin Kanhai betoogde in zijn pleidooi om het OM niet ontvankelijk te verklaren. Dit, vanwege  het feit dat de OvJ verduistering bewezen heeft geacht. Volgens Kanhai heeft de OvJ de verduistering niet kunnen verklaren. Met betrekking tot het gebruik maken van een gestolen cheque verzocht de raadsman de rechter om de verdachte van de gehele tenlastelegging vrij te willen spreken. De OvJ heeft de zaak van Perdiep toegevoegd om zijn verklaring te kunnen gebruiken. Volgens verklaring van Perdiep hebben hij en zijn buitenvrouw dat geld verdeeld. De raadsman was de mening toegedaan dan wanneer de OvJ zaken toevoegt, zij de consequenties daarvan moet dragen. De openbare aanklager persisteerde in haar tweede beurt. Kanhai gaf aan dat hij niet gaat persisteren. Hij gaf aan dat de stelling die hij aan de rechter heeft voorgehouden goed is, daarom heeft de OvJ gepersisteerd. Op 3 juni zal rechter Albert Ramnewash een beslissing nemen.
Saskia Bandhan              

error: Kopiëren mag niet!