Eind deze week oplossing bij Arbeidsinspectie

‘Nog eind deze week komt er een oplossing bij de dienst Arbeidsinspectie. Dat zegt minister van Arbeid, Technologische ontwikkeling en Milieu, Michael Miskin, aan Dagblad Suriname. Vorige week maandag legden arbeidsinspecteurs het werk voor een dag neer uit ontevredenheid over de houding van hun chef, de inspecteur-generaal Sammy Ramjiawan. Hij zou onder meer een autoritaire houding aan de dag leggen, iets waar de inspecteurs genoeg van hebben.
Miskin die toen in Genève, Zwitserland, vertoefde, had de beleidsadviseurs Glenn Swamipersad en Yvonne Cheuk A Lam ingezet als intermediair. Hierdoor is de rust enigszins teruggekeerd op de afdeling. Miskin benadrukt dat de problemen bij Arbeidsinspectie dateren van voor zijn aantreden. De bewindsman geeft aan dat hij eerder een gesprek over deze kwestie met de bond en ook Ramjiawan heeft gehad. Er zijn afspraken gemaakt. Echter bleek dat, nog voordat stappen konden worden ondernomen, de zaak escaleerde. Miskin geeft aan dat hij reeds een  onderhoud heeft gehad met de bond die ook gelijk een wensenpakket indiende.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!