Distributeur Combe Markt ontkracht beschuldigingen RGD

De RGD-apotheken zullen hooguit vandaag of morgen bevoorraad zijn van de babyvoeding Nutrilon 1 en 2, mits de lading zoals verwacht gisteravond binnen is gevaren. Deze babyvoeding is al meer dan een maand niet te verkrijgen. Ouders moeten telkens weer met lege handen naar huis, of ze kunnen het in de winkels voor bijna driemaal de prijs kopen. De voorlichter van het Regionaal Gezondheidsdienst (RGD) heeft in een lokaal dagblad aangegeven dat niet de RGD, maar Combe Markt, de distributeur, de ‘schuldige’ is.
Radjen Ramsoediet, directielid Combe Markt, ontkracht de beschuldigingen aan hun zijde. Hij geeft aan dat ook zij als distributeur afhankelijk zijn van de importeur, die op zijn beurt afhankelijk is van de externe factoren, m.n. de scheepvaart maatschappij. De vier containers met de lading Nutrilon babyvoeding kon wegens de staking van de douane in Panama niet verscheept worden.
Sporkslede Gerson, de vertegenwoordiger van MTC, heef eerder uitgelegd dat vanwege de douanestaking de haven overvol was met containers die verscheept moesten worden. Na de opheffing van de staking werden de containers die gemakkelijk te bereiken waren, weggehaald en verscheept. De containers die als eerst waren aangekomen, bleven liggen omdat die als laatst eruit konden. Na veel gehaal en getrek konden de containers uiteindelijk vervoerd worden naar Port of Spain. Daar aangekomen bleek dat zij de connectie met het feeder schip naar Paramaribo hadden gemist.  Naar verwachting moet het schip gisteravond Suriname zijn binnengevaren.

error: Kopiëren mag niet!