Bond Personeel BDT had goed gesprek met minister Volksgezondheid

De minister van Volksgezondheid, Michel Blokland, heeft onlangs een kennismakingsbezoek gebracht aan het Bureau Dak- en Thuislozen (BDT). Er is ook een kennismakingsgesprek geweest met de Bond  Personeel BDT. Bondsvoorzitter  Murwien Leeflang betitelt het als een zeer constructief en goed gesprek. Dit zegt hij omdat de minister ook de intentie heeft om oplossingsgericht te werken met betrekking tot de werkaccommodatie, de status en de veiligheid van de werkers. Verder is er over tal van andere zaken gesproken, zoals het beleid op het stuk van programma-uitwisseling met het Caraibisch gebied.
Leeflang geeft aan dat de minister heel open was tijdens het gesprek. “Hij heeft constant gevraagd naar wat meer tijd, omdat hij pas op het ministerie is.” De bondsvoorzitter vindt het toch wel bijzonder dat zij de eerste bond uit de gezondheidssector is, met wie de minister een gesprek heeft gehad. De bond kijkt vol verwachting uit naar de verdere verrichtingen van de minister wat betreft het BDT. Dit dienstonderdeel is een bijzonder onderdeel van het ministerie, maar Leeflang zegt begrepen te hebben dat er zaken liggen op het bord van de directeur van het ministerie, die nog afgehandeld dienen te worden. Leeflang hoopt dat wanneer de bewindsman zich heeft laten informeren over de zaken van het BDT, de bond op korte termijn zal vernemen wanneer zij die gezamenlijk kunnen afhandelen. De minister heeft aangegeven het pad van ontwikkeling op te gaan en dat is volgens de bondstopper een heel goed sein naar het bestuur van de vakbond toe.

error: Kopiëren mag niet!