Alle alibi’s van verdachte in inbraakzaak verworpen

Albert D. beweerde gisteren in de rechtszaal dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan strafbare handelingen. Kantonrechter Albert Ramnewash hoorde drie getuigen in deze zaak. De eerste getuige was de benadeelde. Hij gaf aan dat hij de verdachte in dienst had genomen voor bewaking. Op drie verschillende dagen was er ingebroken in het kantoor van de benadeelde. De benadeelde is US$ 6000 en Euro 1500 armer geworden. Hij gaf aan dat hij het geld in de brandkast had bewaard. De inbrekers lieten een grote ravage achter. Alle ruimten waren overhoop gehaald. De tweede getuige was een agent van politie. Hij verklaarde dat de inbrekers het gebouw van achteren waren binnengedrongen. Zij hadden een schuifraam geforceerd. Er was een koevoet  op de plaats van delict aangetroffen en die was meegenomen naar de zitting.
Albert gaf aan dat hij op die dag over de kop was gegaan met zijn wagen. De politie heeft de plaats onderzocht en ook bewoners van het dorp gevraagd, maar niemand kon daarover iets vertellen. De bewoners waren onbekend met dat geval. Albert gaf verder aan dat zijn voertuig bij een bekende car center had gekocht. De politie heeft ook dit nagetrokken en het bleek dat de verdachte de wagen in valuta had aangeschaft. Omdat hij geen rijbewijs heeft, kocht Albert de auto op naam van zijn nichtje. Ook het nichtje is gehoord door de politie. De verdachte beweert dat hij zowel als bewaker alsook als parkeerwachter werkzaam is. Hij gaf aan dat hij dagelijks geld op de Landbouwbank belegde. Ook dit heeft de politie nagetrokken en het bleek dat de verdachte slechts SRD 27 als eindsaldo heeft.
Rechter Albert Ramnewash stelde deze zaak uit naar 3 juli. Op die dag zal de officier van justitie Shanta Mahadew haar strafvoorstel presenteren. Albert blijft in detentie.
Saskia Bandhan         

error: Kopiëren mag niet!