Abisoina krijgt mobiele rolstoel van Sozavo

Samuel Abisoina heeft maandag een nieuwe mobiele rolstoel ontvangen uit handen van minister Alice Amafo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo). Dit, naar aanleiding van het verzoek dat hij weken terug gedaan had op het ministerie. De oude mobiele stoel van Abisoina gaf hem problemen, waardoor het heel moeilijk voor hem was om zich te verplaatsen.  Abisoina is 51 jaar en woont met zijn vrouw en 5 kinderen op Menkendam in het zuiden van Paramaribo. Hij is al 34 jaar invalide door een spierdystrofie. Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is een van de ministeries, die zich bezighoudt met de groep mensen met een beperking. De minister gaf bij de overhandiging van de mobiele rolstoel te kennen dat het ministerie hoe dan ook steeds een oplossing probeert te vinden voor alle hulpbehoevende burgers. “Wij proberen deze groep zoveel mogelijk tegemoet te komen in de behoeften die ze hebben”, benadrukte de minister. De bewindsvrouw feliciteerde Abisoina nadat hij plaats had genomen in zijn stoel en sprak hem toe met de woorden. “Wij spreken de hoop uit dat het lang mee zal gaan en dat u dit voertuig nuttig en voorzichtig zal besturen bij deelname in het verkeer.” Abisoina is heel blij en zegt dat hij woorden tekort komt om zijn dank uit te brengen. “Ik dank allereerst God en ook de minister en al de anderen die mij bijgestaan hebben dat ik vandaag met een blij hart deze stoel in ontvangst mag nemen. Het is een grote hulp.”

error: Kopiëren mag niet!