Vis duurder dan groente

Ondanks de zware regens kan opgemerkt worden dat de prijs van groente op enkele groentesoorten na best wel meevalt. De prijzen zijn niet echt gestegen in tegenstelling tot wat de consumenten hadden verwacht.  Was peper enkele maanden terug bijna onbetaalbaar geworden, nu kan men een hoopje al voor SRD 2.50 kopen. Een bosje kouseband kost slechts SRD1, terwijl een hoop antroewa nog steeds voor SRD 2,50 te verkrijgen is. Vanaf SRD 2,50 kan men al een hoop boulanger en sopropo kopen, en voor een hoop oker moet SRD 2 betaald worden. De prijs van tomaat varieert. Vanaf SRD 2,50 kan er al een hoop tomaat gekocht worden. Het gaat in deze dan echt om vier kleine stuks tomaten. Voor de grote tomaten moet er SRD 5 neergeteld worden voor een hoop. De prijs van tomaat is volgens de landbouwers langzaam maar zeker aan het stijgen. Dit is te wijten aan de regenbuien en de tomatenboorders, die thans actief zijn. De prijs van een pond snijbonen is SRD 5. De prijs is nu gebracht op tweemaal de prijs. Voor een pak snijbonen, dat nog geen pond weegt, betaalt de consument SRD 2,50 tot 3. Voor een pond kool moet ook dezelfde prijs betaald worden. Ook de prijs van bladgroente, op gomawiri na, is redelijk. Voor een komkommer kan SRD 1 betaald worden. De prijs van soepgroente is SRD 1 voor een bosje. Een bosje tayerblad kost SRD 2,50 tot SRD 3,50.
In tegenstelling tot groente is vis heel duur geworden. Veel consumenten kunnen geen vis meer kopen. Voor een hoop van vier stuks witwitie betaalt de consument SRD 20. Ook botervis, wat vroeger spotgoedkoop was, kost nu ongeveer SRD 20 (de heel kleine) en zelfs SRD 50. Een redelijk grote kandratiki kost SRD 25. Ook zwampvissen zijn redelijk in prijs gestegen. Voor een stuk of acht krobia’s moet men SRD 30 neertellen, terwijl vijf pataka’s voor SRD 100 te verkrijgen zijn. Kwikwi’s zijn op dit moment niet te verkrijgen, omdat het seizoen gesloten is. Een visverkoper vertelt dat vis duur is, omdat de vissers hun eigen prijs bepalen. Als redenen geven zij de hoge benzineprijs en de slechte weersomstandigheden op. De visverkoper geeft aan dat zij genoodzaakt zijn de vis tegen de hoge prijs op te kopen, omdat er niets anders op zit.

error: Kopiëren mag niet!