Problemen op Mieto-project in Noord

Het Zustersproject op Morgenstond in Paramaribo – Noord zit nog altijd dik in de problemen. Het is NDP/MC-assembleelid Andre Misiekaba geweest die deze kwestie weer eens te berde bracht. Wateroverlast, slechte riolering en hoog wied zijn slechts enkele van de zaken die het project ontsieren en de leefbaarheid ervan ondermijnen. Vooral in de regentijd verandert het project in een zwampgebied en een heuse modderpoel. Het moest Misiekaba van het hart dat een goed bedoeld initiatief van ondernemende verpleegkundigen op deze manier bijna om zeep geholpen wordt. De parlementariër kaartte deze zaak aan in de openbare vergadering rond de behandeling van de Wet Bloedvoorziening.
Vanwege de vele problemen is het project niet verder aangepakt. Het assembleelid vroeg de aandacht van minister Ramon Abrahams van Openbare Werken (OW) voor de erbarmelijke toestand, waarin het project zich nu bevindt. Tegelijkertijd deed hij via het parlement een oproep naar de regering om op te treden tegen verkavelaars die hun werk niet naar behoren doen. Het Zuster of Mieto (met inzet eigen toekomst opbouwen )-project is opgezet om in eerste aanleg een 100-tal woningen voor verpleegkundigen neer te zetten. De Algemene Bond van Verpleegkundigen (ABVS) nam hiertoe het initiatief in 2004. Er zijn in totaal 285 bouwkavels. Het project ligt in het gebied tussen de Verlengde Kasoedjieweg en de Verlengde Gompertstraat.

error: Kopiëren mag niet!