Twee bromfietsers doodgereden (politiebericht)

De 50 jarige bromfietser Herman Apenie is op vrijdagavond 8 juni dood gereden, ter hoogte van de kruising van de Nieuw Weergevonden weg en de Mawakaboweg.  Apenie is  aangereden door de 38 jarige autobestuurder N.B. De bromfietser en de autobestuurder naderden elkaar vanuit de tegenover gestelde richting. Vermoedelijk is de autobestuurder op de rijhelft van de bromfietser terecht gekomen met de voor de bromfietser noodlottig gevolg. Apenie is ter plaatse overleden. De autobestuurder N.B. verkeerde vermoedelijk onder invloed van alcohol en is niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hij is aangehouden door de politie. Het ontzielde lichaam van Apenie is hangende het onderzoek in beslag genomen.
De 31 jarige bromfietser David Todikromo is zaterdagmorgen 9 juni dodelijk aangereden nabij de kruising van de Bomaweg en Leiding 17. Todikromo is aangereden door de 39 jarige automobilist F.A. Uit het voorlopig onderzoek is naar voren gekomen dat F.A. een auto inhaalde en daarbij op de rijhelft van Todikromo terecht kwam. Todikromo was op dat moment tegemoet komend verkeer. De autobestuurder F.A. reed Todikromo aan  en wel zodanig dat Todikromo ter plaatse is komen te overlijden. F.A. is daarna ook in botsing gekomen met een auto. Deze botsing zorgde alleen voor materiële schade. F.A. was op dat moment vermoedelijk onder invloed van alcohol. Hij gaf aan dat hij in het bezit is van een rijbewijs maar kon dat bewijs niet tonen. F.A is aangehouden. Het ontzielde lichaam van Todikromo is hangende het onderzoek in beslag genomen.

error: Kopiëren mag niet!