Scheidsrechter Soerodikromo debuteert internationaal: Het is een grote eer voor mij om CFU-wedstrijden te leiden

‘Dit is de eerste keer dat ik als Fifa-official mijn voet zal zetten in een vliegtuig om buiten Suriname een wedstrijd te vlaggen’, zegt de heel blije Richardo Soerodikromo aan Dagblad Suriname. ‘Ik voel vereerd en het is voor mij een grote opluchting om te zien dat na al die intensieve training je beloond wordt. Ik ben heel blij met deze waardering en zal mij nu nog harder inzetten om op een hogere ladder te komen’, zegt Soerodikromo. ‘Ik zal samen met Jerrel Kraag, Enrico Wijngaarde en Jermain Elskamp naar de finalewedstrijden van de CFU- clubkampioenschappen gaan. Dus heb ik veel ervaring naast mij en zal hierdoor alle nodige tips van hen overnemen’, zegt de trotse Soerodikromo.
‘Mijn dank gaat ook naar het arbiterkorps dat in mijn slechte tijden altijd daar voor mij was. Vooral ook de leden van de Scheidsrechterscommissie van de SVB die het geloof in mij nooit opgaven. Ik heb mijn Fifa-badge en Fifa ID-kaart in januari 2012 ontvangen. Ik zal mijn uiterste  best doen WK van 2018 te halen. Dit moet een push zijn voor de overige Surinaamse arbiters om Fifa-arbiter te worden’, zegt Soerodikromo.
Soerodikromo zal samen met Jerrel Kraag, Enrico Wijngaarde en Jermain Elskamp van 18 juni tot 22 juni vertoeven op Marebella, Trinidad & Tobago. Hier zal het viertal leiding geven aan de finale van de CFU-clubkampioenschappen. De deelnemende ploegen zijn Antigua Barracudas (Antigua), AIA Caledonie (Trinidad), Puerto Rico Islanders (Puerto Rico) en W. Connection (Trinidad).
Verder zullen Enrico Wijngaarde en Ramon Louisville de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Canada en Honduras leiden die op dinsdag 12 juni zal worden gespeeld.

error: Kopiëren mag niet!