Nutrilon 1 en 2 volgende week weer verkrijgbaar

De lading met de vier containers Nutrilon zou in de afgelopen week binnen moeten zijn. Volgens de distributeur Combe Markt zouden alle RGD-apotheken naar verwachting woensdag bevoorraad zijn, als de lading maandag in Suriname zou arriveren. Maar dat is niet het geval geweest. Inmiddels is er een schaarste ontstaan aan Nutrilon 1 en 2. Vele ouders met baby’s maken zich enorme zorgen, omdat de kindertjes niets anders willen dan wat ze gewend zijn. Combe Markt – directeur Radjen Ramsoediet legt uit dat zij geen schuld treffen in deze, omdat zij geheel afhankelijk zijn van de importeur. Maar die is ook afhankelijk van de scheepvaartmaatschappij ‘Mediteran Transshipping Company (MTC)’. Volgens Ramsoediet krijgen ze bij navraag steeds te horen dat de lading van de week komt.
Sporkslede Gerson, de vertegenwoordiger van MTC, zegt dat het feeder schip, Argentinië- Panama, Port of Spain- Paramaribo aflegt. De containers met de lading Nutrilon kwamen in Panama aan net op het moment dat de douane daar in staking was. De gevolgen van een douanestaking is bij een ieder bekend, meent Gerson. Doordat alles lam lag, raakte de haven overvol met containers die verscheept moesten worden. Na de opheffing van de staking werden de containers die gemakkelijk te bereiken waren, weggehaald en verscheept. De containers die als eerst waren aangekomen bleven liggen, omdat die als laatst eruit konden. Na veel gehaal en getrek konden de containers uiteindelijk vervoerd worden naar Port of Spain. De lading kwam daar afgelopen week aan, maar toen bleek dat zij de connectie met het feeder schip naar Paramaribo had gemist. Het schip is inmiddels terug en moet naar verwachting vandaag vanuit Port of Spain vertrekken. Als alles naar wens verloopt, arriveert de lading dinsdag.

error: Kopiëren mag niet!