Cism Suriname introduceert oriëntering

In het kader van de Oriëntatie Kampioenschappen Oriëntering voor Kadetten uit de Amerika’s welke in vovember 2012 zullen plaatsvinden, is het Cism na opleiding en training van sportinstructeurs en atleten in de diverse aspecten van deze sport eindelijk zover deze nieuwe tak van sport in Suriname te introduceren. Alhoewel deze sport veelal beoefend wordt op een terrein met hogere moeilijkheidsgraad – heuvelachtig, bosrijk, savanna en eventueel drassig terrein – is ervoor gekozen om dit in de binnenstad te doen (het is in principe de Savanne Rally die men lopend aflegt, en van punt naar punt gaat middels kaart en kompas en dat binnen de kortst mogelijke tijd). Bij de opening zal meer uitleg gegeven worden over deze sport.
De introductie vindt vandaag plaats. Om 16.00 uur start men in het Fort Zeelandia en de finish zal zijn het Onafhankelijkheidsplein. Er doen 40 personen mee hieraan. Het startsein zal gegeven worden door president Desi Bouterse of een vertegenwoordiger van de president. Alhoewel deze sport een van oorsprong militaire sport is, wordt zij ook in groten getale beoefend door burgers, vooral in de Scandinavische landen en Brazilië. In Brazilië vinden in de staat Parana (Curitiba) van 6 tot 8 juli de Oriëntering Kampioenschappen van de staat Parana plaats.

error: Kopiëren mag niet!