Supporters Jong Rambaan: ‘Kon na Lelydorp, da y’o syi bal’

Wat een formaliteit moest worden voor Caravan, is nu verheven tot een zenuwslopende match. De return van de clash tussen Caravan en Jong Rambaan zondag in het Emiel Brielstadion in het 7de SVB/Integra Port Services Lidbondentoernooi wordt vuurwerk. Jong Rambaan moet een 3-2 achterstand omzetten in winst. Voor de supporters van deze club is dat geen probleem.”Kon na Lelydorp, da y’o syi bal. W’o klar’ Caravan na faya son”, scandeerde het grote supportersarsenaal van Jong Rambaan, nadat de ploeg in blessuretijd haar tweede goal scoorde. Caravan gaf in het Eddy Blackmanstadion dinsdagavond een 3-0 voorsprong bijna uit handen. En toen kreeg de pas ingevallen Brahmanand Jhinkoe de rode kaart voor een heel gemene tackle op Carlos Loswijk, die niet meer verder kon. Het werd een 3-2 overwinning voor de ploeg van de Verlengde Welgedacht C, maar Rambaan ziet deze stand als een heel goed uitgangspunt voor de return.
In een overvol stadion kwam Caravan reeds na vier  minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Wendel Dors rondde een achterzet van Jermain MacDonald prachtig af in de verre hoek. Hierna nam Jong Rambaan het spel ietwat over. De gevaarlijkste man bij de semikampioen van de Lelydorp Sportbond (LSB) was ongetwijfeld de 19-jarige Vikash Naigi. Watervlug, behendig en agressief. Naigi stal de bal van de laatste verdediger van Caravan, Faisel Vreugd, toen die te lang ermee draalde. Waar Naigi zelf kon schieten, legde hij de bal dwars voor Carlos Loswijk. Op een onverklaarbare manier schoot Loswijk de bal op doelman Bryan Stuart en miste de kans om zaken gelijk te trekken. Uit een balverlies op het middenveld in de 38ste minuut kwam Soedessing ‘Changa’ Jagdew van Caravan aan de bal. In plaats van voor te trekken, pegelde hij de bal op het doel van Erli Jasatirta. Het leder nam een vreemde wending en ging langs Jasatirta in het doel (2-0). Jong Rambaan was de betere ploeg hierna, maar tot kansen of doelpunten kwam ze niet. Dit werd ook de ruststand.
In de tweede helft  viel Jong Rambaan heel erg terug in haar spel. De ploeg van trainer Radjinder Rathipal en voorzitter Krish Biharie toonde een vermoeide indruk. Caravan kwam zelfs op 3-0 in de 56ste minuut, toen Wendel Dors in het strafschopgebied werd neergelegd en arbiter Patrick Olijfveld naar de witte stip wees. Dors zelf kogelde de bal via de onderkant van de doellat binnen (3-0). Hierna kwam de defensief ingestelde speler Jhinkoe in het spel bij Caravan voor Orveo Abaisa. Maar na nauwelijks vijf minuten in het spel beging hij een lelijke overtreding op Loswijk. In feite leek het op een opzettelijk tackle op het scheenbeen. Arbiter Olijfveld kleurde hem terecht rood. Jong Rambaan kreeg meteen vleugels tegen een met 10-man spelend Caravan. Binnen 10 minuten kreeg Naigi een kans alleen tegenover doelman Stuart en plaatste de bal heel behendig in de kruising (3-1). Het was zijn 6de doelpunt in dit toernooi, waarmee hij tot de vier topscorers behoort. Rambaan bleef azen op ten minste nog een doelpunt en dat kwam ook. In de 90ste minuut kreeg de ingevallen Kamminga Kadosoe de bal op links en met een diagnonale loeier verschalkte hij Stuart.

error: Kopiëren mag niet!