Derde Tachi Wazatoernooi zondag

De bezige en zeer actieve Surinaamse Judo Federatie organiseert op zondag 10 juni wederom het Tachi Wazatoernooi. Dit toernooi wordt nu voor de 3de keer georganiseerd. Tachi Waza wil zeggen dat het gevecht alleen staand plaatsvindt en niet doorgaat op de grond. Alleen de hoogste scores zullen gelden te weten de ippon (10 punten) en de waza-ari (7 punten). Dit betekend dat de vechters zich extra zullen moeten inspannen omdat het gevecht alleen gewonnen kan worden middels een perfecte techniek die staand wordt uitgevoerd zoals een heupworp, armworp, beenworp, shouderworp of offerworp. De bedoeling van deze Tachi-waza is om de judosport attractiever te maken voor de judokas, maar ook voor de toeschouwers, omdat de technieken heel erg flitsend kunnen worden uitgevoerd en een sieraad zijn om aan te schouwen.
Deze wedstrijden zijn ook bedoeld als warming-up voor het US Open in Florida en de komende Teamkampioenschappen in juli. Ook is het een goede voorbereiding op het Open Air France dat in oktober in Frans-Guyana wordt gehouden. De wedstrijden starten om 10.00 in de hal van het Jeugdcentrum. Er zullen ongeveer 80 judoka’s meedoen aan het toernooi vanaf de oranje band tot de zwarte band. De deelnemende scholen zijn Stichting Jigoro Kano, Stichting Tatami, en Jigo Tai en Awaroe Wape. De toegang is gratis.

error: Kopiëren mag niet!