Stroper gestraft met 2 maanden cel

Ramsingh Laloe gaat voor twee maanden de bak in. Hij had er een gewoonte van gemaakt om landbouwgewassen te stropen. Op 2 april werd Laloe op heterdaad betrapt. Hij werd tijdens het uittrekken van  cassaveknollen door een buurtgenoot betrapt. Aan Laloe worden twee feiten verweten, namelijk diefstal van bananen en cassave. Laloe geeft de feiten volmondig toe.  De openbare aanklager Shanta Mahadew eiste een celstraf van 4 maanden, waarvan 1 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar.  De verdachte heeft zich vaker schuldig gemaakt aan het plegen van dit soort feiten.
Advocaat Sadhna Dulam betoogde in haar pleidooi dat de verdachte beterschap heeft beloofd en dat hij de buurtbewoners in het vervolg met rust zal laten. Ook zou hij gezegd hebben dat hij nu zal gaan werken om de kost te verdienen. De raadsvrouw verzocht rechter Albert Ramnewash om mitigerend op te treden, zodat Laloe binnenkort naar huis mag.
De rechter achtte de stroperij wettig en overtuigend bewezen. Hij veroordeelde Laloe tot een gevangenisstraf van 4 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Met dit vonnis moet Laloe nog een paar dagen  zitten.
Saskia Bandhan      

error: Kopiëren mag niet!