SCA verliest na een jaar weer

Na een jaar ongeslagen te zijn, heeft de ploeg van SCA weer eens verloren. In het 7de SVB/Integra Port Services Lidbondentoernooi was Eendracht met 2-1 te sterk in de heenwedstrijd. De return wordt vrijdagavond gespeeld op Livorno. De winnaar gaat over naar de landelijke finale.
Uitgerekend rond deze periode van het jaar verloor de ploeg van de Altonaweg haar laatste wedstrijd in het 6de Lidbondentoernooi. Daarna onderging de ploeg een metamorfose, kocht vele sterren in en werd ongeslagen kampioen van de LSB. De eersteronde van het 7de Lidbondentoernooi werd ook ongeslagen gepasseerd. In de eerste wedstrijd van de kruisfinales dit seizoen stonden ze gisteren in het eigen Emiel Brielstadion tegenover Eendracht, de semikampioen van de LSO. En na 19 minuten voetbal leek SCA haar volgende overwinning binnen te hebben, toen Trogillio Overman prachtig een vrije trap in de verre hoek krulde van Eendracht-goalie Withem Pina.
SCA beheerde het spel in de eerste helft en de kans op de 2-0 kwam er ook. Niemand minder dan Melvin Valies kwam oog in oog met Pina, maar hij mistte de bal totaal. De eerste goede balcontact van Eendracht-vedette Inaldo ‘Carlos’ Pansa werd meteen een doelpunt. Hij omspeelde op de flank een verdediger en trok de bal voor. Andwele Baja gaf de bal een tik en zette SCA-goalie Joshua Sastra op de verkeerde been. Een verdediger probeerde nog te redden, maar zonder resultaat (1-1). Met deze stand werd er gerust.
In de tweede helft speelde de felle zon parten. Zowel het middenveld van Eendracht als die van SCA raakten vermoeid. Ballen bij Eendracht werden naar voren getrapt om te hopen dat de spitsen iets konden forceren. Maar Pansa en Andwele Baja liepen zich stuk. Een keer kwam Baja wel achter de verdediging, maar alleen tegenover doelman Sastra plaatste hij de bal hoog over het doel. Aan de andere kant schoot Hristo Bostdorp van SCA tegen de paal, waarnaa Lorenzo Overman de rebound naast het doel zette.
In de 90ste minuut begin Trogillio Overman een onsportieve daad, door bij een vrije trap van Eendracht, een tegenstander in het strafschopgebied een vuistslag toe te brengen op diens rug. Arbiter Gordon zag dit en kleurde Overman rood. Ook kende hij Eendracht een penalty toe, die werd verzilverd door Pansa. Eendracht mag vrijdag een 2-1 voorsprong gaan verdedigen in eigen huis.

error: Kopiëren mag niet!