Leela Sarup bestudeert emigratie van India naar Suriname

De gerenommeerde historicus Leela Sarup (75 jaar) heeft voor het Sarnamihuis in Den Haag een lezing gehouden over de emigratie van Hindoestanen India naar Suriname. Ze bestudeert al 20 jaar lang de Indiase immigratiegeschiedenis. Daarnaast is zij een van de grondlegers van het monument in Kolkata ter ere van de Hindoestaanse contractarbeiders. Aan professor Chan Choenni heeft ze een exemplaar van haar boek over de Indiase emigratie naar Suriname overhandigd. De lezing werd door het Sarnamihuis in samenwerking met de Leerstoel Lalla Rookh georganiseerd. Leela Sarup is geboren in India en opgegroeid op Mauritius. Zij is dé expert op het terrein (van de studie van) Archieven met betrekking tot de Indiase emigratie naar de verschillende koloniën (1838-1916). Zij is ook één van de grondleggers van het monument in Kolkata (Calcutta) ter ere van de Hindoestaanse contractarbeiders. De lezing had de titel: Indian Emigration to Suriname 1873-1916. De lezing wordt ingeleid door prof. dr. Chan Choenni.
Widjai Khoenkhoen

error: Kopiëren mag niet!