Bond Celos maakt zich klaar voor cao-onderhandelingen

De Celos Werknemers Organisatie maakt zich klaar voor de onderhandelingen met de leiding om te komen tot een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Lydia Amatredjo, secretaris van de opererende bond bij het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (Celos), hoopt dat zij zonder veel problemen tot een overeenkomst kunnen komen.
Inmiddels zit het Celos vanaf eind 2011 zonder een directeur. Er is sedert december 2011 een interim manager in de persoon van Imro Fong Poeng aangesteld.  Hij heeft een eenjarig contract lopen. Amatredjo zegt dat in de voorbije maanden de bond geen problemen heeft gehad met hem.
Na het vertrek van voormalig directeur Sita Silos werd Robert Peneux voor enige maanden benoemd tot directeur van Celos. Dit stuitte op tegenstand van het personeel. Peneux bedankte als directeur en werd opgenomen in het stichtingsbestuur
Eind oktober 2011 werd bekend dat de 71-jarige Imro Fong Poen  van de Nationale Democratische Partij (NDP) aangesteld zou worden als interim manager van het Celos. De bond had ook problemen met de wijze waarop de interim manager benoemd zou worden. Er kwam protest vanuit de bond en zijn aanstelling werd aangehouden. De bond vond het vreemd dat gekozen wordt voor een gepensioneerde en vroeg zich of er geen jonge bekwame kandidaten zijn om Celos uit het dal te helpen. Amatredjo zegt dat zij als bond nog steeds achter hun standpunt staan. Geheel geruisloos werd Fong Poen in december aangesteld als interim manager.

error: Kopiëren mag niet!