Combe Markt verlaagt prijzen met circa 8%

Combe Markt heeft de prijzen van een reeks goederen verlaagd. De reden is de sterk verlaagde eurokoers. Radjen Ramsoedit, directielid Combe Markt, geeft aan dat wanneer de koers daalt zij ook de prijzen van hun goederen aanpassen. De prijsaanpassing geldt meer voor de producten die uit Europa worden geïmporteerd. Enkele producten, waarvan de prijzen zijn aangepast, zijn o.a. kaas, melkpoeder, choco pasta, babyluiers, soya-olie, zonnebloemolie, cocosmelk en Bambix ontbijt. De prijzen van producten zijn met zeker 5 tot 8% verlaagd.
De prijs van uien en knoflook is lichtelijk gestegen, omdat deze producten seizoengebonden zijn. De oogst van knoflook is nu pas in China begonnen. Er is geen schaarste aan knoflook, maar de kwaliteit valt tegen. Handelaren durven geen risico’s te nemen, waardoor bepaalde winkels door hun voorraad heen zijn en de prijs van knoflook iets hoger is dan voorheen.
Inmiddels heeft de regering per 16 april een aantal producten verheven tot basisgoederen. Het gaat om een 24 tal producten, waarvan de prijzen gemonitord worden. Volgens vele consumenten is deze maatregel mislukt. De consumenten merken niet veel hiervan. De levenssituatie is onveranderd gebleven. Bij velen is de portemonnee al in de eerste week van de maand leeg. Volgens een consument zijn de producten die zijn afgeprijsd niet de eerste keus van hen.
Ramsoedit zegt dat Combe Markt in elk geval wel merkt dat er een redelijke toeloop is. De basisproducten worden wel verkocht. Consumenten kopen dat wat zij nodig hebben.

error: Kopiëren mag niet!