Bestuur Worstelfederatie oriënteerde zich in Nickerie

Het bestuur van de Surinaamse Worstelfederatie (SWF) was afgelopen weekend in het district Nickerie voor een oriëntatiebezoek bij de worstelscholen. De bedoeling hiervan was om een complete herregistratie te maken van de scholen, atleten en hun behoeften om deze tak van sport te beoefenen. De worstelscholen die bezocht zijn in het rijstdistrict zijn Hind Kesri en Jai Hind Nickerie. Ook met de worstelschool Niko is gesproken. De federatie meent voor 15 juni 2012 alle scholen in het land rond te hebben gelopen. Tegelijkertijd werd er ook aandacht gegeven aan de voorbereiding van het internationale worstelspektakel die gehouden wordt op 2 juli 2012 in de Anthony Nestysporthal met atleten uit Suriname, Nederland en India.
Het bezoek aan het district Nickerie werd afgesloten met een coachestraining, verzorgd door onze enige internationale referee, Michel Nathoe. Hier werden de recente regels van de FILA (wereldworstelfederatie) gepresenteerd.Begin juni wordt deze training in Paramaribo verzorgd voor alle trainers van de worstelscholen in Paramaribo en Wanica.
Het bestuur heeft ook een bezoek gebracht bij de familie Ramcharan te Corantijnpolder om persoonlijk de condoleance over te brengen voor de laatst overleden worstelkoning van het district, de heer J. Ramcharan. Hij werd 84 jaar.
Wat het bestuur opmerkt bij het bezoek is dat er nog steeds veel jongeren interesse hebben voor deze tak van sport, maar wegens een groot tekort aan middelen op de scholen zijn ze niet in staat  deze tak van sport uit te oefenen. Het SWF-bestuur wil samen met de samenleving in de komende tijd kijken naar een oplossing hiervoor.

error: Kopiëren mag niet!