Henry Ori naar VHP

UPS-voorzitter Henry Ori gaat samen met zijn partijsympathisanten naar de VHP. Het is slechts een kwestie van tijd wanneer dit een feit is. Volgens Ori hebben zijn sympathisanten bij hem erop aangedrongen aansluiting te zoeken bij de VHP. Er zijn reeds gesprekken gevoerd met toppers van deze partij. Na 10 jaren van politiekvoering in de UPS wordt het hoog tijd dat deze partij zich aansluit bij een groter blok, liet Ori doorschemeren. Hij is vooral gaan beseffen dat kleine partijen bij de vrije, geheime en algemene verkiezingen geen schijn van kans hebben om verkiezingswinsten te boeken. Zo is de gedachtengang binnen de UPS zorgvuldig geëvalueerd op een partijbijeenkomst. Dat is anderhalve maand terug geweest. Hierbij is een duidelijk standpunt ingenomen door de leden dat zij niet meer wensen te participeren binnen de Volksalliantie. De serieuze keus was toen de VHP.
Bij de afgelopen verkiezingen was Ori de tweede persoon op de kandidatenlijst van de Volksalliantie. Hij behaalde 253 stemmen. De combinatie had 150 stemmen meer nodig om Ori binnen te halen. Echter, hiertoe kwam het niet. Ori wil geen schuldige aanwijzen, maar geeft prijs dat de leden er niet zo blij mee waren dat de UPS een samenwerking was aangegaan met de PL. Hij trekt een heel voorzichtige conclusie dat heel veel stemmen op deze manier verloren zijn gegaan. Leden van de UPS hebben op andere partijen gestemd. Dat Ori ambities zou hebben voor het DNA-lidmaatschap en de VA om deze reden de rug heeft toegekeerd, dit verwijst hij naar het rijk der fabelen. ‘Ik had geen ambities. Ik was al nummer twee op de lijst.’
‘De doelstellingen die de UPS had binnen VA-verband zijn door omstandigheden en verraad ten gronde gegaan, laat Ori doorschemeren. Dat Ori tot twee keren toe ambities zou hebben voor het ministerschap van Onderwijs, dit wordt door hem als een lachertje beschouwd. Dit was helemaal niet het geval. Zo wordt beweerd dat hij bij de reshuffling van de ministers zichzelf op de plaats van de Onderwijsminister zag zitten. Ook dit ontkent Ori ten stelligste.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!