EU-ACP joint meeting toch in Suriname (breaking news)

De joint-meeting van de EU en de ACP vindt in november toch in Suriname. Na hevige lobby van de Nederlandse Europarlementariers leek de EU een standpunt te hebben ingenomen om niet naar Suriname aft e reizen voor de meeting. Ze stelden voor om verplaatsing van de joint-meeting naar Curacao of Guyana. De voornaamste reden voor de Nederlanders om Suriname te boycotten was de amnestie voor de daders van de Decembermoorden, waarvan president Desi Bouterse de hoofdverdachte is. Maar de ACP landen namen een zeer harde standpunt van, als de meeting niet in Suriname gehouden wordt, zal er dan ook geen meeting plaatsvinden. Vanmorgen is door de gezamenlijke vergadering van EU en ACP in Denemarken besloten om de vergadering toch in Suriname te houden. Suriname is in Denemarken vertegenwoordigd door de DNA-leden Rabin Parmessar, Remie Tarnadie en Asiskumar Gajadien.

error: Kopiëren mag niet!