Bewoners Rubenstraat trekken aan de bel voor achterstallig onderhoud


Bewoners van de Rubenstraat te Tourtonne 4 en 5 vrezen voor het ergste nu de grote regentijd is aangebroken. Ze vertellen aan Dagblad Suriname dat de bermen, het kanaal in hun woonbuurt en de omgeving eromheen nu reeds ruim 8 maanden niet zijn onderhouden. Het gevolg is dat de bermen onder hoog wied staan en het kanaal ook al vrijwel dichtbegroeid is. Met de vele regenbuien, die in deze grote regentijd verwacht worden, zal dit dichtbegroeide kanaal al het water niet adequaat kunnen afvoeren naar de Boomskreek. ‘Dit zal dan zeker ertoe leiden dat de hele buurt weer onder water zal komen te staan, met alle onhygiënische toestanden van dien’, zeggen de buurtbewoners.
De bewoners vragen aan de overheid, in deze het ministerie van Openbare Werken, om de nodige aandacht hieraan te schenken. Als de beleidsmakers slagvaardig te werk gaan, kan het probleem nog net opgevangen worden.  De bewoners stellen voor dat de overheid simpelweg een onderhoudscontract sluit met enkele van de vele aannemers, zodat het onderhoud voor een langere periode gegarandeerd is. ‘Men praat over zulke geweldige plannen. Welnu, dan kunnen de  bermen en kanalen toch ook binnen een mum van tijd gemaaid en opgehaald worden?’

error: Kopiëren mag niet!