Linco maakt slechtste start ooit na verlies tegen Brasur

Nog nooit had de zaalvoetbalploeg van SCV Linco zo’n slechte start gemaakt in de Hoofdklasse van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB). Uitgerekend het jaar waarin de ploeg haar titel moet verdedigen, heeft ze uit haar eerste 4 partijen drie verloren. Slechts de eerste wedstrijd werd gewonnen van promovendus Wasgo. Daarna verloor ze van Boulanche, Styx KG en zondag SV Brasur. Tegen Brasur werd ook groots verloren. Na een 4-1-ruststand werd het 7-1 door de brandweermannen, die pas hun eerste wedstrijd dit seizoen hebben gewonnen. De doelpunten van Brasur kwamen van Germain van Dijck, Dwight Gentle, Reguillio Kemper, Rinaldo Kwassie, Dwight Tempico, Jerrel Tilburg en Vernon Etnel. Voor Linco redde Vangelino Sastromedjo de eer.
Na twee winstpartijen op rij, gaat het ook bergafwaarts met Giants. De derde partij speelden ze gelijk, terwijl de vierde verloren werd van FC United/Mengao met 5-3 na een 2-0-ruststand. Voor FC United/Mengao scoorden Ailton Paiva (3x), Serge Hasselnook en Geovanni Tiendari. Bij Giants kwamen de goals van Kevin Cairo (2x) en Urvin Remak.
In de Eersteklasse won Kismet met 3-1 van Orkaan na een 1-1-ruststand. Faizel Goelamnabie (2x) en Arantes Veira scoorden voor Kismet, Jermaine Ford scoorde voor Orkaan. De Kanaries stond bij rust voor met 3-1, maar verloor aan het eind van FC Selecao met 3-5. Marlon Veldbloem en Bianto Belliot (2x) scoorden voor De Kanaries. Voor Selecao maakten Clayton Refos (2x), Ralph Ramsaran, Jurgen Kenswil en Radjendrasing Dharamsing de doelpunten.
In de Tweedeklasse overrompelde Zwaluw’96 de jongens van Hi-Telcom met 17-1 na een 7-1- ruststand. Vikash Jaddoe (4x), Giorgio Wongsoredjo (3x), Asutosh Sital, Xavier Paragsing (2x), Farish Kurban, Kishan Jairam, Rikesh Bisnajak, Sandesh Bajnath, Akash Mohan en Edward Stjeward scoorden voor Zwaluw. Bij Hi-Telcom redde Roche Pinas de eer.
In de Veteranenklasse was Djogo 2000 met 15-3 te sterk voor SCS Amos. De ruststand was 7-0. John Niemel (5x), Harold Wittenberg (3x), Guilliano Ramautar (2x), Anthony Benschop (2x), Gino Brandon (2x) en Maikel Leeuwin scoorden voor Djogo 2000. Bij Amos redden Reyno Reyme (2x) en Sanjaykoemar Bechan de eer. Styx 2 versloeg Barka met 7-2 na een 2-1- ruststand. Rinaldo Lupson (2x), Robert Perre (2x), Clifton Tjin Liep Shie en auto-goals van Evian Buyne en Robert Godeken zorgden voor de doelpunten van Styx 2. Bij Barka scoorde Mike Antonius en Jerrel Caupain van Styx-2 in eigen doel. Tenslotte won Styx M&N met 5-4 van Pentagon 2001. Bij rust stond Pentagon voor met 2-1. Voor Styx M&N scoorden Derrick Slagveer (2x), Gordon Tempico (2x) en Roberto Zebeda. De goals van Pentagon 2001 kwamen van Steven Berenstein (2x), Werner Blackson en Sushilkoemar Chirkoet.

Stand Hoofdklasse:

Nr. Team

G

P

1. Styx – The K.G.

4

12

2. F.C. Inter Nacional

3

9

3. Giants

4

7

4. Boulanché

3

6

5. Shantidel

4

6

6. FC United/
Mengão

4

6

7. SV. North United

3

4

7. S.C.V. Linco

4

3

9. SV. Wasgo

4

3

10. SV. Brasur

4

3

11. Lengte Boys

3

0

 

error: Kopiëren mag niet!