Directeur van Radio Zon heengegaan

Directeur Antoon Sang Ajang van Radio Zon is overleden. Volgens vriend Robby Morroy heeft hij een geduchte strijd gestreden tegen een onverbiddelijke ziekte en was moedig tot het eind op woensdag 23 mei 2012. Vóór Radio Zon was hij directeur van Ventu Studio’s, zowel van de opnamestudio als de platenperserij. ‘Hij kende als geen ander geluidstechnicus de Surinaamse muziek in al haar culturele facetten. Door die kennis kon hij elk instrument op de band opnemen en met de natuurlijke geluidskleur weergeven. De platenperserij van Ventu was de eerste serieuze platenfabriek in Suriname waar menig Surinaamse artiest zijn platen heeft laten persen. Antoon was begin jaren ‘70 mederedacteur van het blad De Rode Surinamer. Als docent Wiskunde heeft hij jaren zijn krachten gegeven aan de Surinaamse Technische School’, vertelt vriend Morroy over Sang Ajang.
De familie treft de voorbereidingen voor de uitvaart en wil tot dan geen rouwvisite ontvangen.

error: Kopiëren mag niet!