Chinyere en Diguan Pigot naar Olympische Spelen

De Surinaamse zwemmers Chinyere Pigot en Diguan Pigot, zus en broer, zullen Suriname later dit jaar vertegenwoordigen op de Olympische Spelen in London. De University of Connecticut (UConn) maakt dit trots bekend op haar website. De UConn-zwemmers zullen in London vergezeld zijn met Tyson Hurst, UConn-assistent-trainer. Hij zal de Surinaamse coaching-staf bijstaan.
Chinyere zal uitkomen op zeker de 100m vrijeslag, terwijl Diguan zal uitkomen op de 100m borstslag. Volgens de UConn-website heeft Chinyere een succesvol jaar achter de rug. Ze is in het bezit van een tweetal UConn-records en ook van verschillende estafettenummers. Voor de zus van Diguan is dit de tweede Spelen. In Bejing, China, maakte ze als 14-jarige haar debuut in 2008.

error: Kopiëren mag niet!