*Breaking News*: ACP/EU joint-meeting in Suriname nog niet beslist

Op de plenaire vergadering van 25 mei 2012 van de ACP-landen in Horsens, Denemarken, hebben de ACP-landen zich achter het standpunt van de Cariforum-landen gesteld dat de komende ACP-EU joint-meeting in november 2012 in Suriname gehouden wordt.  In deze vergadering heeft de co-president van de ACP-EU, Musikari Kombo, als opdracht gekregen om in de bureau-vergadering van zondag a.s. het standpunt van de ACP-landen nogmaals kenbaar te maken. Hij moet eventueel ook onderhandelen met zijn counterpart van de Europese zijde om tot een tevreden oplossing te komen. Tijdens deze vergadering heeft Kombo aangegeven, dat als er geen medewerking komt van de Europese zijde, dan er geen joint-meeting zal plaatst vinden in november.

error: Kopiëren mag niet!